Tools

Aan de slag met je mentale gezondheid, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ken je iemand met mentale klachten en ben je benieuwd wat je voor hem / haar / x kunt betekenen? Dit is een goed startpunt. Onze tools helpen je om betere gesprekken over mentale gezondheid te voeren. Zo doorbreken we samen vooroordelen, stigma’s en misverstanden over mentale gezondheid.
We blijven de komende tijd tools aan deze pagina toevoegen.

Heb je zelf een idee voor een tool? Mail ons!

Living Library

In de Luister Eens x Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt, om zo vooroordelen te verminderen.
  • organisaties

De Checkers

Met De Checkers ontdek en oefen je wat je kunt doen om een jongere in je omgeving te helpen. Een sterk steunnetwerk helpt mee aan mentale veerkracht bij jongeren. Je doet het dus niet alleen, maar samen met vele andere mensen in Nederland. Samen kunnen we het verschil maken.
  • organisaties

Online cursus: Zo voer je behulpzame gesprekken over mentaal welzijn met je team

Ga het gesprek over mentaal welzijn aan met je teamleden. Dankzij deze cursus ben je gewapend met de juiste kennis! Ontwikkeld door psychologen, geschikt voor nieuwe en ervaren managers.
  • werkgevers

9 lessen om mentale gezondheid te bevorderen op de werkvloer

Als leidinggevende kan jij zorgen voor een werkklimaat waarin het mentaal welzijn van medewerkers binnen jouw onderneming centraal staat. Hoe? We delen 9 lessons learned van andere ondernemingen.

Workshop

"Kunnen we even praten?"
Voor (zelf)organisaties in de wijk

Deelnemers gaan in gesprek over (hun) mentale gezondheid. Omdat dat best lastig kan zijn maken we gebruik van creatieve werkvormen en vertelt een ambassadeur diens eigen verhaal.
  • organisaties

Spel

Het Luisterspel

Dus jij denkt dat je een goede luisteraar bent? Ontdek het effect van écht luisteren!
  • docenten
  • organisaties
  • werkgevers

Tips

Acht tips om een goede luisteraar te worden

Het gesprek voeren met iemand die mentale klachten ervaart kan lastig zijn. Een goed gesprek kan echter enorm opluchten en iemand verder helpen in hun herstel, of een prettig gevoel geven omdat iemand zich gezien en gehoord voelt. Onze ambassadeurs geven tips en inzichten!
  • docenten
  • organisaties
  • werkgevers

Leermodules

Online ambassadeurstraining

Hoe zorg je ervoor dat de boodschap van jouw verhaal echt overkomt op de luisteraar? En hoe creëer je een veilige sfeer waarin ook anderen hun ervaring durven delen?