Tools

Aan de slag met je mentale gezondheid, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ken je iemand met mentale klachten en ben je benieuwd wat je voor hem / haar / x kunt betekenen? Dit is een goed startpunt. Onze tools helpen je om betere gesprekken over mentale gezondheid te voeren. Zo doorbreken we samen vooroordelen, stigma’s en misverstanden over mentale gezondheid.
We blijven de komende tijd tools aan deze pagina toevoegen.

Heb je zelf een idee voor een tool? Mail ons!

Filter op:

Het Luisterspel

Dus jij denkt dat je een goede luisteraar bent? Ontdek het effect van écht luisteren!

Acht tips om een goede luisteraar te worden

Het gesprek voeren met iemand die mentale klachten ervaart kan lastig zijn. Een goed gesprek kan echter enorm opluchten en iemand verder helpen in hun herstel, of een prettig gevoel geven omdat iemand zich gezien en gehoord voelt. Onze ambassadeurs geven tips en inzichten!

Leermodules

Online ambassadeurstraining

Hoe zorg je ervoor dat de boodschap van jouw verhaal echt overkomt op de luisteraar? En hoe creëer je een veilige sfeer waarin ook anderen hun ervaring durven delen?
  • School
  • Werk
  • Wijk

Leermodules

Online docentencursus

Verdiep je kennis over mentale gezondheid. Deze uitgebreide online cursus helpt jou om preventief het gesprek over mentale gezondheid aan te gaan met leerlingen en studenten.
  • School

Werkbladen

Lespakket

Ga direct en zelfstandig aan de slag met het lespakket. Maak mentale gezondheid bespreekbaar in jouw klas.
  • School

Training

Docententraining

Krijg gesprekstechnieken, basiskennis en handvatten om in de klas te praten over mentale gezondheid.
  • School

E-book

Mentaal welzijn op de werkvloer

Wil je van de mentale gezondheid van je werknemers echt een prioriteit maken? Zorg er dan voor dat het onderwerp is verweven is in je organisatie.
  • Werk

Interventie voor in de klas

MIND Young Academy

Hét peer education programma over mentale gezondheid. Om een mentaal gezonde generatie op te bouwen, is het belangrijk om mentale klachten bespreekbaar te maken en stigma's te doorbreken.
  • School