tool

Mentaal welzijn op de werkvloer

  • werkgevers
  • E-book

Wil je de mentale gezondheid van je werknemers echt centraal stellen? Zorg er dan voor dat het onderwerp is verweven in je organisatie. Creëer een open sfeer waarin praten over mentale gezondheid gewoon is, want dat zorgt ervoor dat werknemers tevreden en weerbaar zijn. Je vindt op deze pagina een aantal e-books die jou als HR-professional helpen bij het signaleren van mentale klachten bij werknemers. Ook leer je de mentale gezondheid van werknemers stimuleren.

“Het mentaal welzijn van werknemers is tegenwoordig een gedeelde verantwoordelijkheid van de werknemer en de werkgever. Werknemers die goed in hun vel zitten presteren beter en leveren een positieve bijdrage aan je cultuur.”

Emilie van der Lande, Chief People Officer

Organisaties die op tijd de eerste signalen herkennen en actie ondernemen, helpen verzuim voorkomen en bouwen aan een gezonde werkomgeving. Wil je meer inzichten vanuit de psychologie en de praktijk? Download dan onderstaande e-books, speciaal voor HR-medewerkers. Psychologen van OpenUp geven advies en reiken praktische tools aan.

1

In het e-book ‘Hoe herken je signalen van mentale klachten bij werknemers’ geven psychologen van OpenUp je concrete tips om signalen van mentale klachten bij werknemers te herkennen.

Download

2

In het e-book ‘Mentaal gezonde medewerkers’ ontvang je tips van psychologen en HR professionals van onder andere Nationale Nederlanden, Tony’s Chocolonely en Picnic over hoe zij bijdragen aan de mentale gezondheid van hun medewerkers.

Download

3

In het e-book ‘6 stappen om een gezonde werkprivébalans te stimuleren in je organisatie’ geven psychologen van OpenUp advies en praktische tips om een disbalans tussen werk en privé te voorkomen.

Download