tool

Docententraining:
voer het gesprek over mentale gezondheid in de klas

  • docenten
  • Training

Merk jij dat jongeren gestrest, somber of angstig zijn? Door daar meer met elkaar over te praten nemen mentale klachten af én doorbreek je stigma’s over mentale problemen.

Maar hoe breek je dat gesprek open in de klas? We komen naar jouw school; daar krijgen jij en je collega’s praktische handvatten en oefenen met gesprekstechnieken. Zo helpen jullie je leerlingen of studenten om om te gaan met mentale moeilijkheden zoals somberheid, stress en angst.

Een van onze trainers en een ambassadeur van Luister Eens geven de training. Ambassadeurs zijn ervaringsdeskundigen die zelf te maken hebben (gehad) met met mentale klachten. Zij delen hun verhaal om begrip voor mentale problematiek te creëren en het gesprek hierover te normaliseren.

De training is gratis en gericht op docenten binnen het vo en mbo (10-15 deelnemers per training).

Meer info of aanmelden

Interesse? Laat het ons weten! Wij nemen contact met je op over de mogelijkheden. Je zit dan nergens aan vast. Je kunt ons ook altijd mailen voor meer informatie: vertel@luistereens.nl.

1 o p d e 5 j o n g e r e n h e e f t o p 1 9 j a a r a l e e n s e r n s t i g e m e n t a l e k l a c h t e n g e h a d

75% van de mentale klachten manifesteert zich voor het 25e levensjaar

Nu geen training, maar wel graag aan de slag?

Wanneer je zonder docententraining aan de slag wil met het onderwerp mentale gezondheid, dan kan je gebruik maken van het lespakket. Het lespakket draagt bij aan een open gesprek in de klas over mentale gezondheid, waarbij luisteren naar elkaar centraal staat. Ook helpt het de leerlingen beter de weg te laten vinden naar hulp in hun directe omgeving, wanneer dit nodig is.

Dit lesmateriaal is geschikt voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs (van vmbo-basis tot vwo) en voor de onderbouw van het mbo (niveau 3 en 4). De leskaarten zijn ontwikkeld vanuit de MIND Young Academy, het peer education-programma van MIND en Diversion. De kaarten zijn een aanvulling op het MIND Young Academy programma en de docententraining, maar je hoeft deze programma’s niet gevolgd te hebben om er gebruik van te maken.

Lespakket

Ga direct gemakkelijk en zelfstandig aan de slag met het lespakket van Luister Eens en MIND.