tool

Docententraining: voer het gesprek in de klas over mentale gezondheid

  • School
  • Training

Over de training

Docenten doen tijdens de training gesprekstechnieken, basiskennis en handvatten op om zelf het gesprek over mentale gezondheid te voeren in de klas. Daarbij staat de dialoog als gesprekstechniek centraal.

De training wordt gegeven door een ervaren trainer en een ambassadeur van Luister Eens. Ambassadeurs zijn ervaringsdeskundigen die zelf te maken hebben (gehad) met met mentale klachten. Zij delen hun verhaal om begrip voor mentale problematiek te creëren en het gesprek hierover te normaliseren.

  • Hoe lang? 1,5 uur.
  • Voor wie? Docenten binnen het vo en mbo (10-15 deelnemers per training).
  • Waar? Bij jullie op school.

Meer info en aanmelden

Interesse? Meld je dan snel aan! Wij nemen contact met je op om alle mogelijkheden door te nemen. Je kunt ons ook altijd mailen voor meer informatie: vertel@luistereens.nl.

1 op de 5 jongeren heeft op 19 jaar al eens ernstige mentale klachten gehad

75% van de mentale klachten manifesteert zich voor het 25e levensjaar

Nu geen training, maar wel graag aan de slag?

Wanneer je zonder docententraining aan de slag wil met het onderwerp mentale gezondheid, dan kan je gebruik maken van het lespakket. Het lespakket draagt bij aan een open gesprek in de klas over mentale gezondheid, waarbij luisteren naar elkaar centraal staat. Ook helpt het de leerlingen beter de weg te laten vinden naar hulp in hun directe omgeving, wanneer dit nodig is.

Dit lesmateriaal is geschikt voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs (van vmbo-basis tot vwo) en voor de onderbouw van het mbo (niveau 3 en 4). De leskaarten zijn ontwikkeld vanuit de MIND Young Academy, het peer education-programma van MIND en Diversion. De kaarten zijn een aanvulling op het MIND Young Academy programma en de docententraining, maar je hoeft deze programma’s niet gevolgd te hebben om er gebruik van te maken.

Lespakket

Ga direct gemakkelijk en zelfstandig aan de slag met het lespakket van Luister Eens en MIND.