tool

Living Library

  • organisaties

In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Iemand met een depressie, een transgender persoon, een ex-crimineel, autisme en een tienermoeder zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

De Living Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Living Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

Omdat Luister Eens en Living Library zich allebei inzetten om vooroordelen te verminderen, bundelen we onze krachten. Normaal gesproken vindt een Living Library vooral plaats in bibliotheken, maar in samenwerking met Luister Eens zijn we te vinden tijdens bijvoorbeeld congressen en museum-avonden. Voor deze samenwerking zetten de ambassadeurs van Luister Eens zich samen met de vrijwilligers van Living Library in om hun verhalen te delen. Het is dus een gecombineerde groep.

Benieuwd wanneer jij in gesprek kan gaan tijdens zo’n event? Zie hieronder onze agenda:

  • Donderdag 6 juni, Missie Mentaal: landelijk congres Mentale Gezondheid (alleen op inschrijving)
  • Snel meer!

Lees hier meer over Living Library

Benieuwd naar de precieze werkwijze, verhalen en wetenschappelijk onderzoek van Living Library? Bekijk de website voor meer informatie.