tool

"Kunnen we even praten?"

Voor (zelf)organisaties in de wijk

  • organisaties
  • Workshop

Wij geven een gratis workshop speciaal voor (zelf)organisaties zoals buurthuizen, vrouwenorganisaties, jongerencentra, etc. In deze workshop gaan buurtgenoten, kennissen en/of vrienden met elkaar in gesprek over mentale gezondheid. De workshop is laagdrempelig en vindt plaats bij jullie op locatie.

Herken jij dat het soms lastig kan zijn voor jouw doelgroep (jongeren, buurtbewoners, etc.) om te praten over hoe ze zich voelen? Dan is deze workshop misschien wat voor jouw organisatie.

Tijdens onze gratis workshop leren deelnemers met aandacht naar elkaar te luisteren en op een laagdrempelige manier een goed gesprek te voeren.

De workshop wordt begeleid door een ambassadeur van Luister Eens en een ervaren gespreksleider. De ambassadeur sluit aan bij de leefwereld van de deelnemers (bijv. qua leeftijd, culturele achtergrond of gender). Met een persoonlijk verhaal over mentale klachten opent die het gesprek over mentale gezondheid. De buurtbewoners mogen daar vragen over stellen en op reageren.

Daarna gaan de buurtbewoners het Luisterspel spelen. Hiermee leren ze met aandacht en een open houding naar elkaar te luisteren. En ze gaan op een laagdrempelige manier het gesprek aan over mentale gezondheid.

De gespreksleider bewaakt een veilige sfeer en een rustige opbouw. We hebben dat eerder met succes gedaan: de deelnemers van eerdere workshops gaven deze gemiddeld een 8,5!

Praktische informatie en gratis aanmelden

De workshop duurt ongeveer 2 uur en is helemaal gratis. Er kunnen maximaal 15 mensen meedoen. We komen naar jullie locatie toe. Als dat niet kan, kunnen wij een locatie bij jullie in de buurt regelen. Meld je hieronder aan!

Meer info of aanmelden

Interesse? Laat het ons weten! Wij nemen contact met je op over de mogelijkheden. Je zit dan nergens aan vast. Je kunt ons ook altijd mailen voor meer informatie: vertel@luistereens.nl.