tool

Online cursus: Zo voer je behulpzame gesprekken over mentaal welzijn met je team

  • werkgevers

Als manager heb je een grote invloed op het mentale welzijn van je medewerkers. Maar het ook kan lastig zijn om het bespreekbaar te maken met je teamleden. Zeker als je niet goed weet hoe je zo’n gesprek moet aanpakken, of het voor het eerst voert.

Voor 69% van de werknemers heeft hun manager een grotere impact op hun mentaal welzijn dan hun psycholoog of dokter — en evenveel impact als hun partner.

Forbes, 2023

Want hoe creëer je een veilige omgeving? Wat kun je zeggen zodat iemand zich gesteund voelt en hoe volg je het gesprek op? Daarom heeft onze partner OpenUp deze leerzame cursus ontwikkeld. Leer hoe je veelvoorkomende uitdagingen vol vertrouwen en empathie bespreekt met je teamleden.

In deze cursus leer je:

✅ Wat mentaal welzijn is, waarom het belangrijk is en hoe het de prestaties van je team beïnvloedt.

✅ Handige communicatietips voor het voeren van gesprekken over mentaal welzijn – zoals actief luisteren en het creëren van een veilige omgeving.

✅ Praktische tips om voor jezelf te zorgen, zodat je tegelijkertijd anderen die worstelen met hun mentale welzijn goed kunt ondersteunen.

Aan het einde van de cursus bezit je de kennis en vaardigheden om op een positieve, behulpzame manier gesprekken te voeren waar zowel je teamleden als jij baat bij hebben.

Begin gelijk met de cursus!

Je kunt de cursus volgen op de site van OpenUp.