tool

De Checkers

  • organisaties

Met De Checkers ontdek en oefen je wat je kunt doen om een jongere in je omgeving te helpen. Een sterk steunnetwerk helpt mee aan mentale veerkracht bij jongeren. Je doet het dus niet alleen, maar samen met vele andere mensen in Nederland. Samen kunnen we het verschil maken.

De website biedt drie modules:

  • Hoe herken je dat iemand niet lekker in z’n vel zit?
  • Hoe ben je een goede gesprekspartner?
  • Hoe help je iemand verder?

Elke module bevat een aantal oefeningen in de vorm tekst & uitleg, video en oefeningen waarmee je je kennis kunt toepassen en testen.

Het doel

De Checkers heeft als doel om mensen in de omgeving van jongeren bewust te maken van hun rol als supporter en het vertrouwen geven die rol goed in te vullen. Deze website is bedoeld voor iedereen van 18 jaar en ouder die een helpende rol kan vervullen in het sociale netwerk van jongeren. Iemand waar een jongere zich tot kan richten en die bereid is deze rol op zich te nemen. Denk aan de voetbalcoach, muziekdocent, supermarktmanager, scoutingleiding, maar ook een buurvrouw of familielid zoals een oom of tante.

Check hoe jij een jongere kunt helpen

Ga aan de slag! Je kunt de drie modules los van elkaar volgen. Ze duren elk maar 15 minuten. Hier leer je hoe je signalen van mentale klachten herkent, hoe je hierover in gesprek gaat, en hoe je jongeren in je omgeving verder kunt helpen.