V o o r w e r k g e v e r s , m a n a g e r s e n l e i d i n g g e v e n d e n

Fijn dat je het belangrijk vindt om aandacht te besteden aan het mentale welzijn van je werknemers. We horen vaak van leidinggevenden dat ze hier wel iets mee willen doen, maar dat ze niet goed weten waar ze moeten beginnen.

Wat kun jij doen?

Workshop

Zo voer je als manager zinvolle gesprekken over mentaal welzijn.

22 september 16:00-17:00

Het kan een hele uitdaging zijn om het gesprek aan te gaan als je je daar nog niet gemakkelijk bij voelt of niet weet hoe je het moet aanpakken. Daarom gaan we aan de slag met onze 5 handvatten voor een zinvol gesprek over mentaal welzijn.

Meer informatie

Online cursus

Zo voer je behulpzame gesprekken over mentaal welzijn met je team.

Aan het einde van de cursus bezit je de kennis en vaardigheden om op een positieve, behulpzame manier gesprekken te voeren waar zowel je teamleden als jij baat bij hebben.

Meer info

Ebooks

Mentaal welzijn op de werkvloer

Wil je de mentale gezondheid van je werknemers echt centraal stellen? Zorg er dan voor dat het onderwerp is verweven in je organisatie. Creëer een open sfeer waarin praten over mentale gezondheid gewoon is, want dat zorgt ervoor dat werknemers tevreden en weerbaar zijn. Je vindt op deze pagina een aantal e-books die jou als HR-professional helpen bij het signaleren van mentale klachten bij werknemers. Ook leer je de mentale gezondheid van werknemers stimuleren.

Meer info

Negen lessen

Hoe bevorderen andere organisaties mentale gezondheid op de werkvloer?

Als leidinggevende kan jij zorgen voor een werkklimaat waarin het mentaal welzijn van medewerkers binnen jouw onderneming centraal staat. Hoe? We delen 9 lessons learned van andere ondernemingen.

Lees de lessen

Acht tips

Word een goede luisteraar

Het gesprek voeren met iemand die mentale klachten ervaart kan lastig zijn. Een goed gesprek kan echter enorm opluchten en iemand verder helpen in hun herstel, of een prettig gevoel geven omdat iemand zich gezien en gehoord voelt. Onze ambassadeurs geven tips en inzichten!

Naar de tips